آموزش پاکسازی پوست در خانه
پاکسازی پوست یکی از مهمترین مراحل روتین مراقبت از پوست است که به حذف آلودگیها، چربی اضافی و سلولهای مرده پوست صورت کمک میکند. با پاکسازی صحیح و منظم ، پوست شما سالمتر، شادابتر و جوانتر به نظر میرسد. در این مقاله، به طور کامل به روشهای مختلف پاکسازی انواع پوست در منزل و نکات مهم پاکسازی پوست صورت می پردازیم و چند ماسک مفید برای پاکسازی بهتر پوست های چرب، پوست خشک، پوست حساس و پست مختلط را معرفی می کنیم. این مطلب از کلینیک معتبر الکسا کلینیک در اصفهان استخراج شده است.
چرا پاکسازی پوست مهم است؟
حذف آلودگیها: در طول روز، پوست در معرض آلودگیهای محیط، گرد و غبار و آرایش قرار میگیرد که میتواند منافذ پوست را مسدود کرده و باعث ایجاد جوش و آکنه شود.
کنترل چربی: پاکسازی منظم به تنظیم تولید چربی پوست کمک کرده و از بروز جوش و آکنه جلوگیری میکند.
حذف سلولهای مرده: سلولهای مرده روی سطح پوست باعث ایجاد پوستی کدر و خسته میشود. پاکسازی به لایه برداری ملایم پوست و حذف این سلولها کمک میکند.
افزایش جذب محصولات مراقبتی: با پاکسازی پوست، محصولات مراقبتی مانند سرمها و مرطوبکنندهها بهتر جذب پوست شده و اثرگذاری آنها افزایش مییابد.
انواع روشهای پاکسازی پوست در منزل
-
پاکسازی با شویندههای صورت: این رایجترین روش پاکسازی است که اغلب افراد به دلیل ساده بودن و در دسترس بودن محصولات شوینده مین روش را انتخاب می کنند. شویندهها در انواع مختلفی مانند ژل، فوم و شیر پاککن موجود هستند.
-
پاکسازی با روغن: می توان با استفاده از یک روغن گیاهی متناسب با پوست صورت خود مثل روغن بادام به آرامی آرایش و آلودگیهای پوست را حل کرده و پوست را نرم و مرطوب کرد.
-
پاکسازی با دستگاههای برقی: استفاده از دستگاههای برقی مانند برسهای پاککننده صورت، به پاکسازی عمیقتر پوست کمک میکند.
-
ماسکهای پاکسازی: ماسکهای پاکسازی مختلفی در بازار موجود هستند که با جذب چربی اضافی و آلودگیها، به پاکسازی عمیق پوست کمک میکنند.
مراحل پاکسازی پوست در منزل
-
پاک کردن آرایش صورت: با استفاده از یک آرایش پاککن مناسب نوع پوست خود، آرایش و آلودگیهای روی پوست را به طور کامل پاک کنید.
-
شستشو با شوینده ملایم: بعد از پاک کردن مواد آرایشی از روی پوست صورت، از یک شوینده ملایم و مناسب برای نوع پوست خود استفاده کنید. صورت را به آرامی ماساژ داده و سپس با آب ولرم بشویید.
-
تونر: تونر به تنظیم pH پوست، کوچک کردن منافذ و حذف باقیمانده مواد آرایشی از روی پوست کمک میکند.
-
لایه برداری (یک یا دو بار در هفته): با استفاده از اسکراب یا لایه بردارهای شیمیایی که انواع مختلفی از آن ها در بازار موجود هستند و یا لایه بردار های خانگی که می توانید در منزل آن ها را تهیه کنید، سلولهای مرده پوست را از بین ببرید.
-
مرطوبکننده: پس از پاکسازی، از یک مرطوبکننده متناسب با نوع پوست خود استفاده کنید تا رطوبت پوست حفظ شود.
نکات مهم در پاکسازی پوست در منزل
-
انتخاب محصولات مناسب: محصولات پاکسازی را با توجه به نوع پوست خود انتخاب کنید.
-
اجتناب از شستشوی بیش از حد: شستشوی بیش از حد پوست میتواند باعث خشکی و تحریک آن شود.
-
استفاده از آب ولرم: آب خیلی سرد یا خیلی گرم میتواند به پوست آسیب برساند.
-
ماساژ ملایم: هنگام شستشوی پوست، با حرکات ملایم پوست صورت را ماساژ داده تا هم باعث شسته شدن بهتر پوست صورت شده و هم باعث شادابی بیشتر پوست شود.
-
حفظ رطوبت پوست: پس از پاکسازی پوست صورت بعد از شستشو و یا پاکسازی به کمک مواد شیمیایی اسکراب پوست و حتی استفاده از ماسک های خانگی برای پاکسازی پوست صورت در منزل، حتماً از مرطوبکننده استفاده کنید.
ماسکهای خانگی برای پاکسازی انواع پوست: راهی طبیعی برای داشتن پوستی شاداب
-
استفاده از ماسکهای خانگی، یک روش طبیعی و موثر برای پاکسازی پوست و بهبود ظاهر آن است. این ماسکها با استفاده از مواد طبیعی و مغذی، به نرمی پوست را پاکسازی کرده و مشکلات پوستی مختلف را برطرف میکنند. اگر شما قصد پاک سازی پوست در اصفهان با قیمت مناسب را دارید میتوانید به الکسا کلینیک مراجعه کنید.
چرا ماسکهای خانگی؟
-
طبیعی و ارگانیک: مواد تشکیل دهنده ماسکهای خانگی معمولاً از مواد طبیعی و ارگانیک تهیه میشوند که کمتر احتمال ایجاد حساسیت و تحریک پوست را دارند.
-
هزینه کمتر: تهیه ماسکهای خانگی نسبت به خرید محصولات آماده، بسیار تاثیر گذار تر و بسیار مقرون به صرفه است.
-
تازگی و سفارشیسازی: ماسکهای خانگی را میتوانید با توجه به نیازهای خاص پوست خود و مواد موجود در منزل تهیه کنید.
ماسکهای خانگی برای انواع پوست
ماسک خانگی برای پاک سازی پوست چرب در منزل
-
ماسک عسل و دارچین: عسل خاصیت ضد باکتریایی دارد و دارچین به تنظیم تولید چربی کمک میکند. با مخلوط یک یا دوقاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چای خوری کوچک دارچین یک ماسک برای پوست چرب به دست می آید . اما موقع استفاده بهتر است دور چشم مالیده نشود.
-
ماسک سفیده تخم مرغ و لیمو: تخم مرغ سفید به سفت شدن پوست و لیمو به روشن شدن آن کمک میکند. با کمک یک براش مخلوط سفیده تخم مرغ و یک قاشق کوچک آب لیمو را روی پوست خود بمالید و بعد از بیست دقیقه با آب ولرم بشویید.
-
ماسک خاک رس: خاک رس چربی اضافی را جذب کرده و منافذ پوست را تمیز میکند. میتوان خاک رس را با یک قاشق آب یا گلاب مخلوط کرد تا یک خمیر رقیق بدست آید و سپس با کمک یک براش یا قلمو روی پوست صورت مالید.
ماسک خانگی برای پاک سازی پوست خشک در منزل
-
ماسک آووکادو و عسل: آووکادو و عسل به آبرسانی و نرمی پوست کمک میکنند. مقداری آووکادو رنده شده و یک قاشق عسل را با هم مخلوط کرده و با یک براش روی پوست خود بمالید
-
ماسک موز و ماست: موز سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است و ماست خاصیت نرمکنندگی دارد. نصف موز له شده را با دو قاشق غذاخوری ماست به خوبی مخلوط کرده و روی پوست صورت خود قرار دهید.
-
ماسک خیار: خیار خاصیت خنککنندگی و آبرسانی دارد. با مخلوط ماست و خار یک ماسک مناسب برای پوست های خشک بدست می آید و برای پاک سازی پوست خشک در منزل یک گزینه مناسب است.
ماسک خانگی برای پاک سازی پوست های حساس در منزل
-
ماسک آلوئه ورا: آلوئه ورا دارای خواص ضد التهابی و تسکیندهنده است. می توان ژل آلوورا را با مقداری آرد برنج مخلوط کرد تا یک خمیر رقیق بدست آید و به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت روی پوست گذاشت و سپس با آب ولرم و یک شوینده ملایم شست.
-
ماسک گلاب و خیار: گلاب و خیار به آرامش پوست و کاهش قرمزی کمک میکنند. با کمک آب خیار و یک قاشق غذاخوری گلاب و مقداری آرد برنج یک ماسک تهیه کرده و به مدت نیم ساعت روی پوست صورت قرار دهید.
ماسک خانگی برای پاک سازی پوست مختلط در منزل
-
ماسک تخم مرغ و عسل: قسمت سفید تخم مرغ برای مناطق چرب و زرده برای مناطق خشک پوست مناسب است. با یک براش یا قلمو سر پهن قسمت سفیده را روی نقاط چرب پوست و قسمت زرده تخم مرغ را روی نقاط خشک پوست بمالید و بعد از نیم ساعت آن را بشویید.
-
ماسک ماست و خیار: این ماسک به تعادل چربی پوست کمک میکند. با کمک مقداری آب خیار و یک قاشق غذاخوری ماست یک ماسک تهیه کرده و به مدت نیم ساعت روی پوست بماند.
نکات مهم استفاده از ماسکهای خانگی پاکسازی پوست
تمیز کردن پوست: قبل از استفاده از ماسک، پوست خود را به خوبی به کمک مواد شوینده تمیز کنید.
تست حساسیت: قبل از استفاده از هر ماسکی، آن را روی قسمت کوچکی از پوست خود تست کنید تا از عدم حساسیت اطمینان حاصل کنید.
استفاده مداوم: برای مشاهده نتیجه بهتر، ماسکها را هفتهای 2 تا 3 بار استفاده کنید.
استفاده از مرطوبکننده بعد از پاکسازی پوست: پس از شستشو و پاکسازی پوست صورت با کمک ماسک های خانگی، از مرطوبکننده مناسب استفاده کنید تا شادابی پوست حفظ شود.
پاکسازی صورت با بخور در خانه
بخور با باز کردن منافذ پوست، به پاکسازی عمیق پوست کمک میکند. فواید بخور برای پوست عبارتند از:
-
حذف آلودگیها و سلولهای مرده: بخور با نرم کردن پوست، به از بین بردن آلودگیها، چربی اضافی و سلولهای مرده کمک میکند و منافذ پوست را باز میکند.
-
افزایش گردش خون: گرمای بخور باعث افزایش گردش خون در پوست شده و به تغذیه بهتر سلولهای پوست کمک میکند.
-
آبرسانی به پوست: بخور به مرطوب شدن پوست و حفظ رطوبت طبیعی آن کمک میکند.
-
کاهش التهاب و قرمزی: بخور به کاهش التهاب و قرمزی پوست کمک کرده و پوست را آرام میکند.
-
آمادهسازی پوست برای سایر محصولات مراقبتی: بخور با باز کردن منافذ پوست، باعث میشود که محصولات مراقبتی مانند سرمها و ماسکها بهتر جذب پوست شوند.
روشهای انجام بخور صورت در خانه
بخور با گیاهان دارویی: میتوانید از گیاهان دارویی مانند بابونه، اسطوخودوس، نعناع یا گل همیشه بهار برای بخور استفاده کنید. این گیاهان خواص ضد التهابی و آرامبخش دارند.
بخور با روغنهای مفید برای پوست: اضافه کردن چند قطره روغن مفید مانند روغن درخت چای، روغن اسطوخودوس یا روغن نعناع به آب جوش، باعث افزایش خواص درمانی بخور میشود.
بخور با دستگاه بخور: استفاده از دستگاه بخور، روشی آسان و بهداشتی برای انجام بخور است.
هاوین مگ هیچ مسئولیتی در قبال صحت اطلاعات و اعتبار سایت و یا اشخاص معرفی شده ندارد.