یوروانکپ به جنگ نمایشگرهای بزرگ خودروها میرود!
استفاده از نمایشگرهای بزرگ در خودروها روزبهروز گسترش مییابد. این روزها بسیاری از خودروهای چینی فاقد دکمههای فیزیکی هستند و بهجای آن از نمایشگرهای لمسی مختلف استفاده میکنند. حتی خودروسازان اروپایی نیز علاقه خود را به جایگزینی نمایشگرهای بزرگ با دکمههای فیزیکی نشان دادهاند. مؤسسه ایمنی یوروانکپ اکنون به این موضوع واکنش نشان داده است. این مؤسسه از خودروسازان خواسته که بههیچعنوان کنترلرهای فیزیکی را با نمایشگرهای بزرگ جایگزین نکنند.
مؤسسه ایمنی یوروانکپ از ژانویه 2026، قوانین ایمنی جدیدی را برای خودروها اجرایی خواهد کرد. براساس قوانین جدید این مؤسسه، امتیاز ایمنی خودروهایی که فاقد کنترلرهای فیزیکی باشند، کسر خواهد شد. طبق قوانین جدید، کنترلرهای چراغهای راهنما، چراغهای خطر، بوق، برفپاککنهای شیشه جلو و تماس اضطراری باید از نوع فیزیکی باشند. (دکمه تماس اضطراری هنگامی که خودرو بهشدت تصادف میکند، بدون دخالت راننده با شمارههای اضطراری محلی تماس میگیرد.)
هیوندای، تویوتا و اشکودا از قوانین جدید یوروانکپ حمایت میکنند
تغییر قوانین یوروانکپ و حمایت از کنترلرهای فیزیکی، مورد حمایت برخی خودروسازان واقع شده است. بهطور مثال، هیوندای از این رویه حمایت میکند؛ چرا که دکمههای فیزیکی را در داشبورد خودروهایش لحاظ کرده است. تویوتا و اشکودا نیز به قراردادن دکمههای فیزیکی برای کنترلرهای اصلی شهرت دارند و از تغییر قوانین ایمنی جدید خرسند خواهند بود. البته قوانین جدید یوروانکپ نمیتواند تمامی خودروسازان را ملزم به استفاده از کنترلرهای فیزیکی کند، اما از آنجایی که امتیاز ایمنی این مؤسسه برای خودروسازان مهم است، شرکتهای خودروسازی تمامی تلاش خود را بهکار خواهند گرفت تا محصولات آنها پنج ستاره ایمنی را کسب کنند.
«متیو اوری»، مدیر توسعه استراتژیک یوروانکپ، در مورد تصمیم جدید مؤسسه ایمنی اروپایی اینچنین میگوید: «استفاده بیشازحد از صفحهنمایشهای لمسی یک مشکل در سطح صنعت است. تقریباً هر خودروساز کلیدهای کنترل را به صفحهنمایش لمسی مرکزی منتقل میکند و رانندگان را ملزم میکند که چشمان خود را از جاده بردارند. این کار خطر تصادفات بر اثر حواسپرتی را افزایش میدهد. قوانین جدید یوروانکپ تولیدکنندگان را تشویق میکند که از کنترلهای فیزیکی مجزا برای عملکردهای اساسی به شیوهای بصری استفاده کنند. استفاده از کنترلرهای فیزیکی زمان دوری چشمان راننده از جاده را محدود میکند و درنتیجه رانندگی ایمنتر را ترویج میدهد.»